Torre de Marata

La Torre de Marata és una casa palau de fàcil accés situada al costat de la carretera de Maçanet, direcció a la urbanització Residencial Park i a cinc minuts en cotxe des del nucli urbà. Es troba en bon estat de conservació, però l'interior no es pot visitar al ser una propietat particular.  

Es tracta d'una fortificació de planta quadrada envoltada per una muralla. Té una torre de defensa rodona de cinc plantes amb espitlleres i petites obertures rectangulars. Aquest edifici consta de quatre plantes: la primera, amb finestres romàniques i gòtiques, envoltada d'espitlleres; l'última gairebé va desaparèixer després de l'incendi de 1923. La porta principal és un arc de mig punt i a les plantes superiors s'hi poden veure les finestres d'arc conopial. L'actual propietari l'ha reconstruït afegint falsos merlets, però ha respectat els elements originals. 

En aquesta fortificació hi trobem una capella dedicada a Santa Anna, de nau rectangular i amb un absis de mig punt, restaurada per la destrucció que patí el 1880 al caure-hi un llamp.

El primer document que es coneix és del 1279 quan la família s'emparenta amb la noblesa fins a convertir-se en casa de pagès el s.IX.

Google Maps