La Torre de Cartellà

Situada al peu de la carretera Nacional II, té un gran interès arquitectònic. Són destacables la torra de defensa, reforada després de les destrosses que sofrí arran de la Primera Guerra Carlina, i el pati interior amb la capella de Sant Jaume que té una bonica façana renaixentista.

El llinatge dels Cartellà a Maçanet va tenir lloc el 1159 pel casament d'Arnau Guillem de Cartellà amb Ermesenda, pubilla de la casa dels Maçanet que havia rebut la torre dels vescomptes de cabrera. D'aquest matrimoni nasqué una filla de nom Ermesenda que es va casar amb Bernat, fill segon de Pere Galceran, senyor dels Castels de Falgons de Granollers i Rocacorba, i que adoptà el llinatge de Cartellà, Josefina de Sarriera i de Copons.

La torre de Cartellà se subhastà i fou adquirida per Josep Cabañas, hisendat de Lloret de Mar, i l'afillada Júlia Soler es casa amb un hisendnat lloretenc, Joan Manuel Albertí. Aquests en foren propietaris fins a l'any 1924, que ho van vendre al metge barceloní Víctor Conill Montobbio (torre particular).

Font: Taller d'Història de Maçanet de la Selva

Visita virtual de la Torre de Cartellà

Google Maps