Mitja Distància, festival de teatre amateur

Edició 2023

Dissabte 15 d’abril de 2023

De 10 a 13 h - Teatre La Societat

Taller de teatre gestual i còmic a càrrec de Marcel Tomàs

Aprendrem les tècniques bàsiques de l’expressió gestual, sense text, sense paraules i la importància del treball en equip; explicarem històries divertides amb l’objectiu que, amb la nostra interpretació, el públic es tronxi de riure. L’única norma és PASSAR-S’HO BÉ, perquè és la millor manera de comunicar amb el públic. Més informació aquí

Adreçat a persones aficionades al teatre. No cal experiència prèvia. 

Preu: 5 €. Inscripcions: cultura@massanetdelaselva.cat

Amb la col·laboració de la Federació Teatral Amateur Gironina i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

19 h- Teatre La Societat

Final del II Concurs “Xssst...”de teatre breu

Entrada lliure.

Divendres 12 de maig de 2023

A partir de les 20:30 h - Punt de trobada: Plaça de l’Església de Maçanet de la Selva

Ruta de Microteatre Mitja-Distància

“Ja soc a casa”

“Ja soc a casa” és una crítica social disfressada de paròdia. Una relació de parella molt singular, situacions estrambòtiques i absurdes es succeeixen a ritme de comèdia de situació. Gags enllaçats d’humor, sovint absurd, que pretén retratar-nos, portant les circumstàncies a l’extrem, però sobretot divertir-nos.

Companyia: Maçateatre 

Text i direcció: Jordi Ferragut

Estol artístic: Iolanda Lapiedra I Jordi Ferragut

“Amaril·lis”

En un futur distòpic dues persones es troben en una comissaria. La Juliete, acusada de segrest viu una situació d’incertesa, ella no ha fet res, ella de fet creu que és totalment innocent. En canvi, la guàrdia ho té ben clar, està acusada d’haver segrestat al seu company de pis. Serà Juliete innocent del seu cas amb en David o serà ella aquí la víctima d’una manipulació premeditada?

Amaril·lis, una obra que et mostra a que no pots fiar-te mai de les belles i primeres aparences i que el dubte es necessari per descobrir la veritat.

Companyia: Enguillades

Text, direcció i interpretació: Cristina Garcia i Carla Puigderrajols

“Trivial”

La Lídia està emocionada perquè per fi coneixerà en persona al Pau, després de tant temps de converses per xat. Però a la cita s'hi presenta l'Alba, la germana del Pau, amb un joc... especial.

Text: Jèssica Rivero

Direcció: Roc Esquius

Actrius: Alba Segarra i Jèssica Rivero

“Guarà”

Estira, vinga que ja la tens...

Ui, gairabé!

Un últim esforç. Un, dos i... Però què passaria si, abans de fixar-nos amb la pastanaga, miréssim el que ens queda enrere?

Text, direcció i interpretació: Jordi Manyà i Agustín Arrizabalaga

Funcions a les 20:30 h, 21 i 21:30 h

Preu: 8 €

Dissabte 13 de maig de 2023

20 h - Teatre La Societat

“Lapònia” de Marc Angelet i Cristina Clemente

A càrrec del Grup de Teatre ACR de Fals

“Lapònia” és una comèdia sobre les mentides, il·lusions, estereotips i tòpics culturals que anem rebent des de la infantesa. Amb un dia de Nadal a Lapònia a l'espera d'un Pare Noel que no acaba d'arribar, com escenari, l'obra repassa les tradicions, l'educació i els valos familiars de dues famílies amb molts secrets amagats.

Entrada: 5 €

Diumenge 14 de maig de 2023

12 h - Plaça Lluís Companys

“Karoli, l’home roda” a càrrec de El professor Karoli

Karoli, l’home roda, un personatge incombustible que combina enginy amb la presentació de ginys amb rodes, monocicles alts amb cames, bicis nanes de 10, 20 i 30 cms. Un espectacle  visual apte per a tots públics.

Espectacle de carrer. Accés gratuït.

Amb la col·laboració de Multipolar, cicle d’hivern de circ de carrer de petit format

18 h - Teatre La Societat

La Reina de Bellesa de Leenane de Martin McDonagh

A càrrec de l’Associació Artística Teatral El Centru de Canet de Mar

Al petit poble irlandès de Leenane, a la comarca de Connemara, hi viuen la Maggie Folan i la seva filla Maureen. Mare i filla conviuen a base de manipulacions, enclaustrades a l’antiga casa familiar. La Maureen passa els dies veient com la joventut se li en va, tenint cura de la seva mare.

L’arribada d’en Pato i d’en Ray Dooley sacsejarà la rutina de les Folan i farà incrementar encara més la tensió entre ambdues.

Entrada: 5 €

Organitza: Maçanet és Cultura, Ajuntament de Maçanet de la Selva